COPRO

“EEN GEÏNTEGREERD BIM-MODEL VOOR DE HELE INFRASTRUCTUURSECTOR, DAT IS DE UITDAGING”

Op 20 februari organiseerde het vakblad InfraStructure een rondetafelgesprek met enkele belangrijke spelers uit ons land op het vlak van infrastructuurwerken. De specifieke invalshoek van het gesprek was de steeds verder doorgedreven digitalisering in de sector, met speciale aandacht voor BIM of Building Information Management, waarbij digitale bouwmodellen zowel beheerd als uitgewisseld worden.

  1. Wat betekent digitalisering in het algemeen en BIM in het bijzonder?
  2. In hoeverre zijn de verschillende organisaties rond de tafel al aan de slag gegaan met digitalisering en/of BIM?
  3. Hoe zorgen we voor juiste data?
  4. Kan COPRO een belangrijke rol spelen in een veilige overdracht van gecertificeerde data
  5. Moet er een overkoepelende organisatie aangeduid worden die die informatie kan valideren?
  6. Op welke manier zal BIM in de infrastructuursector concreet uitgerold worden? 

Deelnemers aan deze rondetafel:

group photo round table

 

  • Dirk De Waele is al 30 jaar actief bij Vlaams waterzuiveraar Aquafin. Momenteel is hij er directeur Projectmanagement en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor alle bouwprojecten, zowel nieuwbouw als renovatie.
  • Dirk Van Loo is CEO van COPRO, wat staat voor Controle van Producten. COPRO is al 36 jaar een keurings- en certificatie-instelling in de wegenis- en infrastructuursector.
  • Tom Roelants is sinds 2010 administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat in Vlaanderen verantwoordelijk is voor het beheer van 7.000 kilometer autosnel- en gewestwegen.
  • Pierre Gilles vertegenwoordigt de Service Public de Wallonie (SPW). Hij is er verantwoordelijk voor de afdeling Bouwkundige en Geotechnische Expertise.
  • Annick De Swaef is directeur-generaal van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). Deze kennisinstelling bestaat sinds 1952, verricht onderzoek en verleent technische bijstand aan de wegenbouwsector.
  • Robby Cattoor leidt binnen Infrabel een team van experten verantwoordelijk voor de masterdata van de infrastructuur en technische installaties van het Belgische spoorwegnet. Tegelijk is hij binnen zijn organisatie het aanspreekpunt voor BIM.

-> Lees het volledige dossier en de artikels op de website van InfraStructure.

Share on social media

Andere nieuwsitems